Boxtel

In opdracht van GBB heb ik een ontwerp mogen maken voor het Hospice Acacia te Boxtel. Het ontwerp, de keuze van het glas , het etsen en schilderen is door mij uitgevoerd. de overige handelingen zijn uitgevoerd door de vakmensen van GBB.

De gele kolom is de poort naar het licht . De cirkels in de kleuren van de regenboog staan voor de verschillende stadia in het leven.

Ik sluit hier graag af met de mooie woorden van Marja en Mathieu, twee mensen die aan de basis liggen van de Hospice en door wie ik de kans gekregen heb om deze opdracht uit te voeren.

Marja : “Wanneer ik terug denk aan de totstandkoming van het kunstwerk dan is er dankbaarheid. Dankbaarheid en onbevangenheid waarin je met ons verhaal en onze wensen een prachtige vertaling maakte in beeld, kleur en materiaal. Het was een feest om je te volgen in het proces van creëren en vormen. De weg was niet altijd makkelijk en het proces liet zich niet dwingen en toch ……. Het resultaat was overweldigend.Ik zie me nog op de trap staan om een beter beeld te krijgen van het proces, en hoe het me ontroerde. Verbindend , liefdevol en open is wat het kunstwerk het Hospice dagelijks brengt.”

Mathieu : “De wijze waarop Peggy met hart en ziel luisterde naar wat we beoogde met de stilte ruimte voor onze Hospice, heeft ons erg geholpen. Het ontwerpen van een ruimte waar ieder mens zich veilig en geborgen voelt, ongeacht zijn of haar levensbeschouwelijke achtergrond, is niet gemakkelijk. Peggy was in staat zich in te leven in de uitdaging waar wij voor stonden. Het creatieve proces voltrok zich in een open dialoog. Het resultaat was verbijsterend.”

Deze slideshow vereist JavaScript.