Jan Koen Lomans

Op een bepaald moment kwam Jan Koen Lomans het atelier binnen gewandeld met de vraag of ik de door hem behandelde stoffen tussen glas kon smelten. Voor ik het besefte had ik ja gezegd. Daarna dacht ik wat heb je nu gedaan , het is niet zeker dat dat gaat lukken. Mijn verstand zij nee maar mijn gevoel zij ja.

We zijn ervoor gegaan……….

En het resultaat mag er zijn. het is net alsof we de kosmos binnen handbereik hebben gebracht.

Ook Jan Koen heeft voor mij een stukje geschreven

Ik citeer:

Testimonial Peggy Hermans 07-09-2016

Sinds 2015 werk ik wekelijks op het GBB samen met Peggy Hermans.

In de afgelopen anderhalf jaar heb ik Hermans leren kennen als een zeer bijzonder, liefdevol, inzichtelijk en kundig mens.

De schoonheid van Hermans ligt in de betrokkenheid en kennis. De overdracht van materiaalkennis en het vermogen met projecten en onderzoeken mee te denken. Wellicht is dit laatste wel het meest bijzondere aan Hermans. Zij heeft de kwaliteit om dingen die je indachtig hebt om te zetten naar het materiaal glas.

Het is het “totaal” wat Hermans brengt. Liefde, bezieling voor het vak. Samen met de kennis en het vertalen van de vraag.

Ik hoop nog lang met haar te mogen werken en veel toekomstige projecten te mogen bezegelen.

Jan Koen

 

Deze slideshow vereist JavaScript.