Michel van Overbeecke

Ook Michel heb ik gevraagd om iets te schrijven over onze samenwerking. Ook dit keer was ik ontroerd en heel dankbaar voor de mooie woorden die ik in mijn mailbox heb mogen ontvangen. Waarvoor mijn dank.

Voor Peggy,

 

Lieve Peggy,

 

Zomaar bedanken is niet voldoende, het gaat verder, de assistentie die je mij geboden hebt bij het uitvoeren van het monumentale raam voor de Grote of Sint Bavo Kerk te Haarlem bestond niet alleen uit practische en technische adviezen maar vooral ook uit meeleven en invoelen.

Feitelijk kon ik me overgeven aan jou ervaring en grote vakkennis wanneer dat nodig was, je bent bijna het licht dat door het glas gebroken wordt, een zeldzaam voorbeeld van een mens die haar leven volledig geeft aan dit zo bijzondere oermateriaal.

Dus niet alleen met grote vakkennis maar vooral ook met je hart wil je iets overbrengen dat niet in woorden kan worden vertaald maar wel met jou passie voor glas.

 

Nogmaals dus mijn grote dank daarvoor.

 

Ook de uitvoering en realisatie van de ramen voor de Barbara Kerk te Vreeswijk en het raam voor de stilteruimte in het Meander Ziekenhuis te Amersfoort heb je met dezelfde inzet en houding begeleid, SUPER!!!

 

Michel

 

St. Bavo te Haarlem

Onze eerste samenwerking was voor een glas-in-lood raam in de St. Bavo te Haarlem. Het thema van het raam ” Vrede en verdraagzaamheid”. Samen hebben we gezocht naar de juiste kleuren, de juiste technieken, nieuwe dingen uitgeprobeerd. Een geweldig jaar met leuke uitdagingen, geweldige gesprekken en prachtige bewerkte stukken glas. Als kers op de taart mocht ik tijdens de onthulling de toenmalige koningin Beatrix ontmoeten.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Barbara Kerk te Vreeswijk

Koorramen voor de Barbara Kerk te Vreeswijk. Ook deze keer super leuke samenwerking en heel mooi resultaat.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Meander ziekenhuis te Amersfoort

Raam voor het meander ziekenhuis te Amersfoort. In opdracht van GBB heb ik samen met Carlo Storimans heel veel zeefdruk proeven gemaakt om tot de juiste kleurverhouding te komen van de zeefdruk op glas. Vervolgens heb ik proeven gemaakt voor de kleuraccenten op de zeefdruk met spuitwerk en zandstralen. Als dit alles op punt stond kon we samen met Michel overgaan tot de realisatie van het echte werk.

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Schalen

Deze slideshow vereist JavaScript.