Dussen

In opdracht van Glasbewerkings Bedrijf Brabant (GBB) heb ik een ontwerp voor een glasappliqeu gemaakt voor de PKN Gereformeerde Kerk “De Hoeksteen” in Dussen (Nl.).

Het ontwerp, de uitvergroting, de keuze van het glas en de kleuren, het etsen, brandschilderen en verlijmen zijn door mij uitgevoerd. De overige handelingen zijn uitgevoerd door de vakmensen van GBB.

Het gele vlak staat voor de weg die de mens aflegd in zijn leven en de rode bollen staan voor de verschillende gemeenschappen die men in een leven tegenkomt.

Toch leuk om te horen dat de mensen nog steeds genieten van je werk.

Ik citeer:

Wij hebben mevr. Peggy Hermans opdracht verleent een ontwerp te vervaardigen voor een belangrijk raam boven het liturgische gedeelte van onze kerkzaal.

Het doel van dit raam was tweeledig. Het moest een voorstelling bevatten die de belangrijke plaats zou accentueren. Het raam bevindt zich tijdens de liturgie namelijk volledig in het gezichtsveld van de gehele gemeente gedurende de samenkomsten. Het moest een boodschap bevatten die tot nadenken zou stemmen. Daarnaast waren er diverse bouwkundige eisen. Peggy is in staat gebleken volledig aan deze wensen te voldoen met haar ontwerp. Zelfs meer dan dat. Het is een boeiend ontwerp geworden dat bij zonneschijn prachtige patronen geeft op de tegenliggende wanden. Wij genieten nog wekelijks hiervan. Ook ontvangen wij van bezoekers van de Kerk voortdurend complimenten over dit geslaagde ontwerp.

Namens de gereformeerde Kerk De Hoeksteen te Dussen, Nederland 

J. Kaijim , voorzitter van de Kerk.

Deze slideshow vereist JavaScript.